S deťmiS deťmi v kine a pred TVNarnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik 3D

Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik 3D

Edmund a Lucka, dve najmladšie z detí Pevensieovcov trávia prázdniny u svojich príbuzných spoločne so svojím neznesiteľným bratrancom Eustaceom. Často tu spomínajú na Narniu a na dobrodružstvá, ktoré tam zažili, keď jedného dňa z ničoho nič ožije obraz lode, ktorý visí v Luckinej izbe a oni sa jeho pomocou dostávajú späť do Narnie. Bohužiaľ aj s bratrancom Eustaceom.

Z mora, kam sa prostredníctvom obrazu preniesli, ich zachraňuje kráľ Kaspian desiaty, ktorému deti v predchádzajúcom diele spolu so súrodencami Petrom a Zuzanou, pomohli ku kráľovskému trónu. Teraz sa mladý kráľ na lodi s čudným menom Ranný pútnik vydáva splniť svoju prísahu a nájsť sedem stratených lordov z Narnie, ktorí sa kedysi dávno stratili behom nebezpečnej výpravy.

Pevensieovci si samozrejme nemôžu také dobrodružstvo nechať ujsť, sú šťastní, že sú späť v kúzelnom kráľovstve a tak sa znovu objavia po boku Kaspiana a plavia sa s ním pozdĺž nebezpečných ostrovov, ale tiež v priateľských vodách a všade zažívajú veľké dobrodružstvá.
Na konci svojej cesty stanú až na samom konci sveta…

Dobrodružstvá lode Ranný pútnik sú tretím pokračovaním Letopisov Narnie. Ich autor anglický spisovateľ Clive Staples Lewis ich napísal v rokoch 1950 – 1956 celkovo sedem.  Prvé diely Lev, čarodejnica a skriňa spolu s Princom Kaspianom už boli sfilmované, na ďalšie štyri možno príde rad v budúcnosti.

C.S. Lewis bol veľkým priateľom autora slávnej fantasy Pán prsteňou.  J. R. R. Tolkiena, s ktorým ho spájala láska k literatúre starým jazykom a členstvo a záujem o kresťanstvo, ktoré malo pre neho obrovský význam. Mnoho jeho diel je chápaných ako určitá alegória kresťanskej viery a jej hlavných motívov, napríklad postava leva Aslana.

Film Dobrodružstvá lode Ranný pútnik si môžete pozrieť aj v kinách Palace Cinemas (Bratislava) alebo CINEMAX (Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Trenčín, Poprad, Skalica, Žilina, Prešov, Košice)

Video trailer k filmu Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik

Fotografie z filmu Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik

Predchádzajúci článokJa, zloduch
Ďalší článokNa vlásku

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé