NezaradenéBubliny lásky dnes lietajú vzduchom

Bubliny lásky dnes lietajú vzduchom

Vo viac ako sedemdesiatich mestách po celom svete dnes otcovia vypustia mydlové bubliny lásky ako protest proti oddeleniu detí od rodičov po rozchode.

Akcia „Bubles of Love“ je súčasťou Svetového dňa pripomínania si „Syndrómu zavrhnutého rodiča“ (Parential Alienation Syndrome).  Upozorňuje na problém núteného oddelenia detí od rodičov tým, že po ich rozchode dieťa prevažne pripadne len jednému z nich,  na Slovensku je to až 96 percent, a druhý rodič má k dieťaťu obmedzený prístup.

Liga otcov na Slovensku podujatie v tomto roku podporuje prvý krát pred budovou Ústredia sociálnych vecí a rodiny. Podľa Ligy otcov sa v minulom roku prehodnocovalo umiestnenie takmer 19-tisíc detí po rozchode rodičov. Otcovia na celom svete sa snažia poukázať na ignoráciu úradov voči striedavej starostlivosti, ktorá je celoplošne ešte stále v plienkach.

Nežný prostest vo forme vypúšťania myslových bublín má verejnosti aj zodpovedným pripomenúť, že ak už rodičia spolu nežijú, mal by sa hľadať spôsob spolupráce a nie na zaradenie detí do kategórie „polosirota“.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé