S deťmiS deťmi v kine a pred TVKráľovstvo lesných strážcov

Kráľovstvo lesných strážcov

Tvorcovia Doby ľadovej a Ria prinášajú do kín nový animák – Kráľovstvo lesných strážcov – výlet do mikrosveta lesných škriatkov.

Oficiálny text distribútora:

Bystré, statočné a tvrdohlavé dievča, taká je sedemnásť ročná MaryKate, ktorá prežije dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne! Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Mary Kate dochádza trpezlivosť. Po tom, čo sa kúzlom ocitne v tomto podivnom lesnom spoločenstve je nútená svoj pohľad prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho.

Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, získa naspäť nielen svojho otca Bombu, ale aj nových priateľov. Kráľovnú lesa – krásnu, múdru a silnú Taru. Obriu húsenicu Nim Galuu, známu svojou vášňou pre večierky, ktorej rovnako nechýba múdrosť a praktickosť. Komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Ostrieľaného bojovníka Ronina, veliteľa elitnej lesnej jednotky, muža s ostrými črtami a suchým humorom, ochotného za svoju kráľovnú položiť vlastný život.

Animák Kráľovstvo lesných strážcov si môžete pozrieť aj v kinách Palace Cinemas (Bratislava) alebo CINEMAX (Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Trenčín, Poprad, Skalica, Žilina, Prešov, Košice). Navštívte aj oficiálnu stránku filmu Kráľovstvo lesných strážcov.

Hodnotenia filmu

kinema.sk:

Ukážky možno sľúbili najepickejší animák roka, no toľko spomalených záberov či wow efektov nemá. Ani hudba Dannyho Elfmana nie je po celý čas taká heroická. Je to dobrá variácia na stret dvoch svetov, pričom ten rozprávkový je veľmi zaujímavý. Vďaka skvelej animácii dám jeden bod k dobru na výslednú osmičku a veľké odporúčanie ísť do kina aj na 3D. Celá recenzia.

kultura.sme.sk:

Tento film poteší dokonale zvládnutou animáciou, dych vyrážajúcimi scenériami, výtvarnými nápadmi a hravými fantastickými figúrkami. Naopak, zamrzí zlou dramaturgiou a nenápaditými ľudskými postavičkami. Celá recenzia.

Video trailer – Kráľovstvo lesných strážcov

Predchádzajúci článokOdskočte si z horúcich dní do doby ľadovej
Ďalší článokŠmolkovia 2

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé