Kam vyraziťBez mobilu poď sa hrať na Modrokamenský hrad!

Bez mobilu poď sa hrať na Modrokamenský hrad!

Oslávte Svetový deň hrania v múzeu hračiek. Už 25.9. sa uskutoční podujatie Deň hrania na hrade Modrý Kameň.

Pri príležitosti Svetového dňa hrania Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň Vás srdečne pozývajú na podujatie s heslom:

„BEZ MOBILU POĎ SA HRAŤ NA MODROKAMENSKÝ HRAD“

Nájdite si čas v poslednú septembrovú sobotu na divadlo, hry a zábavu.

Cieľom iniciátorov Svetového dňa hrania je odtrhnúť deti od obrazoviek televízorov a počítačov. Strávte tento deň v tomto múzeu. Pripravené budú hradné spoločenské hry. Vyrobíte a oblečiete spolu aj papierové bábiky. Počas prehliadky múzea sa zoznámite so životom detí od čias stredovekých až po súčasnosť. Pripomeniete si hračky z minulosti, niektoré z nich aj vyskúšate. Rozlúčite sa s výstavou stavebnice MERKUR.

S hračkami sa hráme a divadlo sa hrá.

Pozvanie na modrokamenský hrad prijalo súkromné divadlo TEÁTRO NELINE. O 14:00 hod sa na nádvorí kaštieľa odohrá príbeh statočného a odvážneho Rytiera BAJAJU, ktorý raz vo sne zbadal dievča ako kvet. Volala o pomoc, tak sa vybral za ňou. Ak chcete vedieť viac, príďte!
O 16:00 spoznáte Štrikuľku – šikuľku, ktorá rada štrikuje, hačkuje, prepletá, zapletá. Príbeh o nej sa volá Uštrikovaná rozprávka.

25.septembra 2021 od 9:00 – 17:00 hod sprístupnia v kaštieli expozície múzea aj tvorivú dielňu.

Vstupné na podujatie je 7,00 € pre dospelých, 4,00 € zľavnené vstupné pre deti od 3 – 15 rokov, študentov a seniorov. Každý návštevník podujatia bude zaradený do zlosovacej súťaže o stavebnicu MERKUR.

Na našom Facebooku súťažíme o rodinnú vstupenku, zapojte sa aj vy!

Viac informácii získate aj na Facebookovej udalosti prípadne na snm.sk.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé