Kam vyraziťNajkrajšia tekvicová výzdoba je v Dolnej Trnávke

Najkrajšia tekvicová výzdoba je v Dolnej Trnávke

Dolná Trnávka je malinká dedinka v okrese Žiar nad Hronom. K 31.12.2020 mala 341 obyvateľov. Prečo vám píšeme práve o nej? Hoci sa mnohým zdá bezvýznamná či nepodstatná, jej 341 kreatívnych obyvateľov dokázalo počas uplynulých dní, že je výnimočná práve vďaka ľuďom, ktorí v nej žijú. Postarali sa totiž o nádhernú výzdobu svojho domova, utužili vzťahy a našli si aj v tejto ťažkej dobe nie jeden dôvod na radosť, úsmev, zomknutie a vrúcne stretnutie. Nepreháňame, ak napíšeme, že mnohé dediny či dokonca mestá sa môžu inšpirovať.

25.9.2021 sa v Dolnej Trnávke konal už 10. ročník jesenných tekvicových slávností pod názvom: Gyňa a tekvica – včera a dnes. Súčasťou tohto podujatia, ktoré organizuje OZ RAK Dolná Trnávka spolu s obecným úradom, je okrem výzdoby verejných parkov, aj ochutnávka koláčov za sprievodu dobrej hudby. Tomu hovoríme parádne prežitý komunitný deň. Ak budete mať cestu okolo, určite sa zastavte a poobdivujte. Výzdoba bude krášliť dedinku aspoň 2 týždne.

Vyzdobená Dolná Trnávka (Zdroj: FB Dolná Trnávka)

Aby ale bolo čím zdobiť, bolo treba tekvice najprv vysadiť – tento rok pomáhali aj deti, ktoré starostlivo polievali, a následne aj vypestovanú úrodu pozbierali. A že teda niektoré tekvice boli fakt „mega“ :-)

Skutočne sme sa museli s vami podeliť o tieto skvosty, ktoré sa nedajú nazvať inak ako „krása nevídaná“. Radi by sme vás inšpirovali, ako si na jeseň skrášliť svoje prostredie, dedinu, okolie paneláku, škôlku, triedu v škole, balkón alebo obývačku.

Pri vytváraní zažijete s deťmi kopec zábavy, a najmä im ukážete, že tráviť čas s ľuďmi, ktorých majú radi, je veľmi dôležité. Že je dôležité aj nájsť si vždy niečo, z čoho sa tešiť, že je dôležité na niečom pracovať, lebo výsledok je zadosťučinenie, odmena a potešenie zároveň, že je dôležité rozdávať radosť a nájsť zmysel a krásu v každom ročnom období, v každom dni, v každej činnosti.

Ale aby sme len toľko nepísali, pozrite si bohatú fotogalériu od starostky Ing. Kataríny Lajčiakovej, ktorej za fotky touto cestou ďakujeme a kto vie, možno vás to inšpiruje.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé