Kam vyraziťPrvý festival učenia (sa) bude v Trnave

Prvý festival učenia (sa) bude v Trnave

Učíme sa všetci, všade a počas celého života. Preto záleží na tom, aby sme si hodnotu učenia (sa) a rozvoja uvedomovali čoraz viac.

Aj preto sa pripravuje prvý festival učenia (sa), ktorý sa uskutoční v piatok 22. októbra na Nádvorí, v Malom Berlíne, v Divadle Jána Palárika a na ďalších miestach v Trnave. Skutočne inšpiratívne podujatie s diskusiami či workshopmi má bohatý program, z ktorého si návštevník rozhodne môže vyberať.

Dôležitosť učenia (sa) pripomenie festival v Trnave (zdroj: FB Učiaca sa Trnava)

Prečo festival učenia (sa)?

  • Učenie (sa) je dôležité: Vlastný rozvoj a vzdelávanie sú pre život v 21. storočí kľúčové, a preto je potrebné poukázať na ich hodnotu.
  • Učenie (sa) je pre každého: Pracovať na sebe sa dá v každom veku. Budú predstavené rozličné možnosti učenia (sa) a spropagujú sa organizácie, ktoré pôsobia v Trnave.
  • Učenie (sa) prináša zmenu: Ľudia, ktorí sa učia, sú najväčším bohatstvom mesta. A učiace sa mesto je najlepším prostredím pre inovácie a rozvoj kreativity.

Cieľ festivalu

Najväčším bohatstvom mesta sú ľudia. O to viac, keď sú kreatívni, rozvíjajú sa a neprestávajú sa učiť novým veciam. Projekt Učiaca sa Trnava chce pomôcť Trnave investovať do ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí tu žijú a pracujú. Cieľom je prepojiť všetkých lokálnych aktérov vo vzdelávaní – od škôl a univerzít až po záujmové a kultúrne organizácie – za účelom spoločnej tvorby vízie rozvoja výchovy a vzdelávania v Trnave. 

Program festivalu

NÁDVORIE | od 9:00
– Prezentácie vybraných organizácií a edukačné aktivity pre deti
(GEFCO, Stredná priemyselná škola dopravná, U zlatej priadky, Centrum voľného času, Centrum včasnej intervencie, IUVENTA, I AMbitious)
– Rozhovory s inšpiratívnymi hosťami z oblasti výchovy a vzdelávania
– Veselá Veda – zážitkový vzdelávací program pre žiakov ZŠ (9:35 a 10:55) 
– Vystúpenia mladých talentov (Základná umelecká škola) 
– Káva s koučom – „ochutnávka“ koučingového rozhovoru 
– Kvíz Máš vedieť! (17:00)

DIVADLO | 9:30
„TRNAVA pod 30“
2 inšpiratívne bloky programu s hosťami – mladými úspešnými ľuďmi z Trnavy. Program je prioritne pre študentov stredných škôl.

WORKSHOPY | 13:00 – 18:30
Prvý blok (13:00 – 14:30): Nemusíte sa učiť (Daniel Hevier), Prečo sa rozvíjať popri škole (I AMbitious)
Druhý blok (15:00 – 16:30): Ako starnúť aktívne? (Centrum aktívneho starnutia), Buďte pripravení na hoaxy (Vlado Šnídl, Denník N), Hurá von! Učíme (sa) vonku (CEVV Živica), Smartfón v rukách seniora (Nikol Kaňuková)
Tretí blok (17:00 – 18:30): 7 pilierov spokojného manželstva (Vzťahovo), So vzdelaním k charakteru. Ako nevychovávať vzdelaných barbarov (Petra Tibenská), Ako začať žiť udržateľne a vytrvať (Baterkáreň)

MALÝ BERLÍN | 19:00
TEDA – #trnavská_veda
Vystúpenia odborníkov zo sveta vedy a výskumu.
Mgr. Jarmila Blahová, psychologička – Prekážky na ceste k naplnenému životu
Samuel Kováčik, VEDÁTOR – O vesmíre, prírode a vôbec

MALÝ BERLÍN | 20:15 – 21:15
„DISKUTTUJME! O vzdelávaní“ – moderovaná panelová diskusia s aktérmi vzdelávania z Trnavy.
Moderuje: Andrea Šprochová (TV Markíza)

Sledujte udalosť aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé