Hračky a tovaryLego Titanic - replika najslávnejšej lode všetkých čias

Lego Titanic – replika najslávnejšej lode všetkých čias

Fanúšikovia stavebnice Lego sa dočkali ďalšieho majstrovského diela. Je ním replika najslávnejšej lode všetkých čias – Titanic. 

História lode Titanic

Titanic bol veľkolepý a luxusný zaoceánsky parník. Bol určený na prepravu cestujúcich a pošty medzi Európou a Severnou Amerikou. Kapacita lode bola približne 2600 cestujúcich s batožinou. Do svojich útrob bola schopná dostať aj dopravné prostriedky – v tej dobe kočiare, aj automobily. O chod danej lode sa staralo spolu 900 členov posádky. Titanic bol 269 metrov dlhý a 28 metrov široký. Dokázal plávať rýchlosťou až 24 uzlov, čo je po prepočte 44 km/h. Loď bola vybavená komfortne a nechýbali na nej ani telocvičňa, bazén, kúpele či nemocnica s operačnou sálou. 

Loď bola považovaná za nepotopiteľnú. Aj napriek tomu táto loď narazila 4. apríla 1912 o 23:40 do ľadovca a po troch hodinách klesla ku dnu. Stroskotala hneď na svojej prvej plavbe. V osudnú noc bolo na palube 2224 ľudí. Z nich až 1450 pri nešťastí zahynulo. A to hlavne z dôvodu malého počtu záchranných člnov, presnejšie 20 kusov, ktoré by dokázali zachrániť len 1/3 z celkovej posádky. Jej vrak bol objavený a je v zachovalom stave v Atlantiku.

Viac o histórii Titanicu si môžete prečítať na stránkach Wikipédie.

Lego – Titanic (10294)

LEGO prináša repliku najslávnejšej lode Titanic a to presne po 110 rokoch od jej spustenia na vodu, v roku 1911. Titanic je výzva pre pokročilých a vytrvalých staviteľov. Je to monštrum o dĺžke 135cm a 9090 lego dielikov. Pozrite sa na krásu modelu, na jeho nádherné detaily.

Na tento model sa čakalo veľmi dlho medzi staviteľmi a aj zberateľmi. Titanic bude dostupný od 8. novembra 2021 za odporúčanú cenu 629,99 €. Určite poteší veľa priaznivcov staviteľských výziev!

Loď je rozdeliteľná na tri časti, a tak sa možno kedykoľvek pozrieť do jej vnútra. V ňom nájdete napríklad veľké schodisko prvej triedy, jedálenský salón alebo strojovňu. Súčasťou je aj stojan a informačná tabuľka s názvom lode.

Lego Titanic – 10 minútové video zo skladania modelu

Parametre – Lego Titanic (10294)

Rozmery:  44 x 16 x 135 cm
Počet lego kociek: 9090
Odporúčaná cena: 629,99 eur
Odporúčaný vek: 18+
Dostupnosť: od 8. novembra 2021

Lacnejšia alternatíva Cobi Titanic

Ste nedočkavý, alebo je model Lego Titanic pre vás pridrahý? Možno vás uspokojí alternatíva od spoločnosti Cobi – model lode Titanic. Dokonca tento výrobca ponúka viac prevedení tejto slávnej lode – podľa náročnosti a počtu kociek.

COBI Titanic Executive Edition (1928)

Určite však nečakajte kvalitu a detaily, ako tomu bude od spoločnosti Lego. Pravý nadšenec si určite počká, ale aj priplatí!

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé