Kam vyraziťDigitálna galéria Poliankovo

Digitálna galéria Poliankovo

Pri výlete do Tatier rozhodne nesmiete vynechať tri unikátne projekty – galérie – TrickLandiu, Dobrú Hračku a Poliankovo. Prvé dve sme vám už predstavili, zostáva ešte tretia, rovnako zaujímavá a istým spôsobom aj výnimočná.

Vizuálny zážitok

Digitálna galéria spája umenie s modernými technológiami ako je virtuálna realita, 3D projekcie, rozšírená realita, hologram, tieňohra a podobne.

Je sa na čo pozerať. (zdroj: poliankovo.sk)

Inštalácie sa nachádzajú na ploche približne 600 m2 a ponúkajú až 140 m2 projekčných plôch a 120 m2 zrkadiel. Výstava je doplnená aj o rôzne interaktívne prvky. Je tu tiež výstava obrazov, ktoré v galérii rozpohybovali pomocou rozšírenej reality, ale aj rôznych zvukov.

Môžete si vyskúšať aj tieňohru. (zdroj: poliankovo.sk)

Pochutnajte si na selfieccine

Súčasťou galérie je aj obchod s originálnymi suvenírmi a kaviareň, kde si môžete vychutnať skvelú taliansku kávu Caffe Diemme. Ako jediní vo Vysokých Tatrách pripravujú aj selfieccino, takže priaznivci technológií si môžu nechať vytlačiť obrázok alebo svoju fotografiu priamo na kávu.

Mňam! (zdroj: poliankovo.sk)

V lete si môžete posedieť na terase v spoločnosti nadrozmerného lúčneho koníka ac lucusta singula.

Príjemné posedenie na terase (zdroj: poliankovo.sk)

Prečo Tatranská Polianka?

Digitálnu galériu, kaviareň a obchod nájdete v Tatranskej Polianke – prečo práve tu? Tatranskú Polianku si zvolili preto, lebo je to východzí bod, odkiaľ sa štartuje túra na Sliezsky Dom a potom ďalej na Gerlach – najvyšší vrchol vo Vysokých Tatrách. Fakt, že príroda a Tatry budú vždy nejako prepojené s galériou, bol pri výbere miest veľmi dôležitý.

Pozrite si vo videu, čo všetko na vás čaká.

Lajknite si Poliankovo aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé