S deťmiKnihyKristína Tormová má novú knihu - hlavné hrdinky sú jej dcéry

Kristína Tormová má novú knihu – hlavné hrdinky sú jej dcéry

Poznáte vydavateľstvo Bublina?

Založili ho dve najlepšie kamarátky Vanda a Broňa a tým si splnili svoj detský sen – venovať sa tvorbe pre deti. Už piaty rok spolu vydávajú detský časopis Bublina a s nádejou sa púšťajú aj do vydávania kníh pre detských čitateľov.

Kniha Kristíny Tormovej je knižným debutom vydavateľstva. (zdroj: donio.sk)

Kvalitných a krásnych kníh v detských poličkách predsa nikdy nie je dosť!

O Duške a Luške

Prvá knižka z dielne tohto malého vydavateľstva sa volá O Duške a Luške a obsahuje obľúbené, bláznivé príbehy z časopisu Bublina plné humoru, lásky, hádok, ale aj prdov a šušňov hlavných protagonistiek – dvojičiek Dušky a Lušky. Napísala ich herečka, spisovateľka, humoristka a hlavne kamarátka Kristína Tormová. Okrem dvojičiek v príbehoch stretnete aj maminku Minku, Chalanka, macocha, psicu Sponku, zúrivé sestry Soňu a Broňu, susedu, ale aj rôzne iné čarovné bytosti.

Krátke video o knihe. (zdroj: donio.sk)

Pre deti aj rodičov

Táto knižka vonkoncom nie je iba pre deti, je vymyslená tak, aby ste si ju s deťmi mohli čítať spoločne a zažívať pri tom špeciálny ľúbivý čas. Okrem toho je každý príbeh doplnený piatimi otázkami pre malých a piatimi otázkami pre veľkých ľudí a vďaka nim spolu môžete diskutovať, až kým spoločne neodpadnete od únavy.

Kniha obsahuje otázky na čítanie s porozumením. (zdroj: donio.sk)

Knižka je o zázrakoch, čarách, láske a o objatiach. Dozviete sa napríklad to, že keď sa Duška a Luška pohádajú, ktorej patria pančucháče s dierkou na kolene, príde ich navštíviť čarovná bytosť Rudolfína, ktorá má vo vlasoch veveričku a špeciálne schopnosti.

Alebo to, že v našich bytoch a domoch pracujú malé fantastické tvorčeky na tom, aby vytvorili tú pravú orechovú vôňu domova. Ucítime ju vždy, keď sa domov po dlhšej dobe vrátime. Cítite to aj vy?

Špeciálna edícia iba pre podporovateľov

Vydať prvú knižku je náročné. Učiť sa musia za pochodu. S vydávaním časopisu už majú kopec skúseností, preskákali si všetko možné. Investícia do knižky je však oveľa väčšia a z toho dôvodu potrebujú vašu podporu.

Ako vďaku pre vás vymysleli špeciálnu edíciu knižky O Duške a Luške, ale aj rôzne iné odmeny. Celkový náklad je 5000 kusov, ale iba 1000 kusov obsahuje špeciálny bonus. Obmedzené množstvo z nákladu nebude dostupné v kníhkupectvách, ale iba cez platformu donio.sk, na bublinashope a na autorkinom webe. Táto špeciálna edícia je doplnená o prílohu nazvanú: Žiaden rodič, nedokáže dať toľko pochopenia rodičovi, ako dokáže dať len rodič rodičovi. Táto mini knižočka obsahuje odkazy ku každej rozprávke od autorky len pre vás milých, veľkých čitateľov.

Čaká na vás aj bonus. (zdroj: donio.sk)

Kto za projektom stojí?

Tvorba a výroba knižky je tímová práca. Táto myšlienka, aby príbehy o Duške a Lušky vyšli aj knižne, vznikla v hlave samotnej autorky Kristíne Tormovej a nadchla vydavateľky časopisu Bublina Vandu Gábrišovú a Broňu Schragge.

Veselé príbehy pobavia celú rodinu. (zdroj: donio.sk)

Kristína písala a vymýšľala, dopisovala a pripisovala, Zuzana Líšková knižku zeditovala, korigovala ju Magda Poppelková. Dizajn knižky chytila do rúk Janka Bálik a krásne ju ilustrovala Zuzana Dreadka Krutá.

Ilustrácie sú skutočne podarené. (zdroj: donio.sk)

Knižku si môžete kúpiť na donio.sk. Bližšie info aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé