Kam vyraziťSpite jednu noc vonku a podporte ľudí bez domova

Spite jednu noc vonku a podporte ľudí bez domova

Ako je v tej našej postieľke teplúčko, pohodlne, však? Keby len to! Aká je mäkučká a obliečky ako krásne voňajú. Už to máte úplne pred očami? Buďme za to vďační – mať kde spať je totižto veľké šťastie! Nie všetci ho majú.

8. ročník podujatia NOC VONKU 2021 je tu. Organizuje ho OZ Vagus, ktoré už 10 rokov pomáha ľuďom z ulice. Vzdajte sa na jednu noc pohodlia svojej postele a vyjadrite tak podporu viac ako 23 000 ľuďom bez domova na Slovensku a státisícom ľudí ohrozených stratou bývania. Svojou účasťou tiež pomôžete vyzbierať peniaze na pomoc ľuďom bez domova.

Tak čo, zapojíte sa?

Za každého “spáča/spáčku” venujú partneri Vagusu 20€ a firma Dedoles im tiež za každého daruje pár ponožiek, ktoré rozdajú ľuďom bez domova. Po minulé roky sa na námestiach Bratislavy stretli desiatky ľudí. V spacákoch na kartónoch spoločne prekonali noc. Vyskúšali si, aké to je spať pod holým nebom v zime, aj v mrazivom daždi. Spoločné ráno prinieslo všetkým zmiešané pocity. Úľavu, že už môžu ísť domov či do práce, striedali trpké pocity z toho, že pre mnohých ľudí je prespávanie na ulici každodennou realitou.

Minulý rok sa zapojilo veľa ľudí. (zdroj: FB Vagus)

Vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu sa rozhodli aj tento ročník presunúť do online priestoru. Zapojiť sa môžete tak, že prespíte v exteriéri sami alebo s ľuďmi z blízkeho okolia a zazdieľate fotografiu s hashtagom #NocVonku2021 a označením OZ Vagus na Facebooku (@Vagus) alebo na Instagrame (@vagus_sk). Minulý rok sa zúčastnilo takmer 300!
Tento ročník tematicky venujú prevencii pred stratou bývania. Súčasťou programu bude online diskusia s názvom Strata bývania ako realita tisícok ľudí na Slovensku.

Noc vonku sa koná 25.11.2021. Kto si trúfa?

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé