Kam vyraziťProgram Bratislavského bábkového divadla - máj 2022

Program Bratislavského bábkového divadla – máj 2022

Sezóna v Bábkáči je v plnom prúde, kedy a na čo sa s deťmi vybrať? Pozrite si program na máj.

O dvanástich mesiačikoch – 7.5., 10:00/14:30 – Je možné, že Holena a Macocha ani za sedemdesiatsedem rokov neprišli na to, ako to s dvanástimi mesiačikmi bolo naozaj? V tejto rozprávke je možné všetko. Dokonca aj to, že upratovanie je zábava. Bábkové pátranie po pravdivom príbehu o Maruške a dvanástich mesiačikoch pre malých aj veľkých. Inscenácia vznikla na motívy ľudovej rozprávky O dvanástich mesiačikoch v autorskej interpretácii, réžii a výprave Daši Krištofovičovej. Hravé bábkarské spracovanie, s humorným jazykom, bábkarskými trikmi, pesničkami a hudbou Dalibora Kociána, známeho aj ako sólového interpreta pod umeleckým menom Stroon.

Filemon alebo OzlomKŔŔK domov – Hosťovanie Bábkové divadlo Žilina – 21.5., 14:30 / 22.5., 10:00/14:30 – Veselý a zároveň dojemný príbeh o žabiakovi Filemonovi, ktorý jedného dňa vo svojej plyšovej hrudi pocíti výrazné chcenie ísť domov. A tak sa vydá na cestu za svojím naozajstným domovom, ktorá je síce plná smiešnych situácií, ale ani zďaleka nie je taká ružová a plyšová, ako by si predstavoval… Každopádne – domov nie je tam, kde nás vyrobili, ale tam, kde nás majú radi. Podľa knižnej predlohy súčasnej českej autorky Jany Šrámkovej, v réžii Kataríny Aulitisovej.

Dlhý, Okatý, Bruchatý – 28.5., 14:30 / 29.5., 10:00/14:30 – Poznáte rozprávku od Pavla Dobšinského o troch priateľoch so zázračnými schopnosťami? Dlhý v nej dočiahne až na oblohu, Bystrozraký vidí na kilometre ďaleko a Široký má bezodný žalúdok. Spolu oslobodia princeznú spod nadvlády zlej kráľovnej a vďaka nim si k sebe nájdu cestu princ a princezná. Ako sa to však stalo naozaj? Skutočne stáli za šťastným koncom čary a nadprirodzené schopnosti? Príďte sa presvedčiť, že sila priateľstva je väčšia než strach a dobrá vôľa a odvaha robia hotové zázraky.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé