Kam vyraziťProgram Bratislavského bábkového divadla - jún 2022

Program Bratislavského bábkového divadla – jún 2022

Sezóna v Bábkáči je v plnom prúde, kedy a na čo sa s deťmi vybrať? Pozrite si program na jún.

Vodníček – 5.6., 10:00/14:30 – Pod hladinou mlynského rybníka sa oslavuje. Ocko a mamka Vodníkovci sa nevedia dočkať, kedy predstavia šťukám a krabom prírastok do rodiny – malého, zatiaľ celkom maličkého ochrancu podvodnej ríše. Vodníček deň za dňom rastie ako z vody a zisťuje, že s chaluhami sa dá skvele hrať a na kaprovi jazdiť krížom-krážom po rybníku. Vodníček spoznáva ryby, rastliny, slimáky, rákosie a fľaše. Fľaše a plastové vrecká? Ako tu narástli a čím sa živia? Vodníček odhaľuje druhý svet za brehom. Svet, v ktorom môže uschnúť a pláva sa v ňom celkom inak než pod vodou. Ako dopadne priateľstvo s dedinskými chlapcami? Hravá bábková inscenácia pre najmenších o láskavom prístupe k prírode a vzájomnej ohľaduplnosti.

Dlhý, Okatý, Bruchatý – 12.6., 14:30 – Poznáte rozprávku od Pavla Dobšinského o troch priateľoch so zázračnými schopnosťami? Dlhý v nej dočiahne až na oblohu, Bystrozraký vidí na kilometre ďaleko a Široký má bezodný žalúdok. Spolu oslobodia princeznú spod nadvlády zlej kráľovnej a vďaka nim si k sebe nájdu cestu princ a princezná. Ako sa to však stalo naozaj? Skutočne stáli za šťastným koncom čary a nadprirodzené schopnosti? Príďte sa presvedčiť, že sila priateľstva je väčšia než strach a dobrá vôľa a odvaha robia hotové zázraky.

Budkáčik a Dubkáčik – 18.6., 10:00/14:30 – Je lepšie na svete človeku alebo prasaťu byť? Bratia Budkáčik a Dubkáčik spokojne krochkajú nad plným válovcom deň čo deň. K šťastiu im nič nechýba, kým nezistia, aký horký je osud vypaseného prasiatka. Rozkývu chlievik a vydajú sa na dvoch nohách do sveta ľudí. Okrem domov na kolesách, kolotočov a zábavných remesiel však spoznajú aj odvrátenú stranu. Prečo nesmú ryť v záhone kvetov, prečo si nemôžu v mlyne pochutnať na plných vreciach pšenice a prečo sa dievčatám nepáčia na Veľkú noc voňavky, ktoré namiešali bratia podľa svojho prasiatkovského gusta? A za to všetko skončia vo väzení? Či naozaj niet pre nich miesta na svete? Dojímavé putovanie za šťastím sa dobre skončí.

OkoloLO – 25.6., 14:30 – Poznáte to: všetko má začiatok a koniec. Kde ho však má koliesko? A guľôčka? Štyria hráči v komornom priestore odhaľujú cestu nekonečnom. Kde kolo, tam kolo, bolo raz jedno okolo. Budeme (sa) gúľať, kotúľať, váľať, krbáľať, kopŕcať, pekne okrúhlo, doguľaťa a naguľato. Na zemi či vo vzduchu overíme zákony fyziky a nespútanosť imaginácie, pre ktorú neplatia žiadne zákony. Guľôčky, kolieska či valce zapoja všetky zmysly: budú sa nám prihovárať pohybmi, zvukmi či svetlom. Pretože všade okolo nás sú kruhy. Všetko cirkuluje, vzťahy, nálady, ročné obdobia, život, planéty. Všetci sme guľa – sme zemeguľa. Vizuálne pôsobivá inscenácia bez slov interaktívne zapája deti a ponúka množstvo podnetov na rozvoj vnímavosti a fantázie dieťaťa už od 3 rokov.

Záhrada nikdy nespí – 26.6., 18:00 – Kým vy spíte, oni bdejú. Povyliezajú zo škár či dutín a vydajú sa na lov. Alebo na útek. Jeden hľadá lásku, druhý sladký nektár a ďalší zvádza boj o teritórium. Čo ich spája? Robia to potme. Nájdete ich v trse trávy, kôpke hliny či v korune stromu. Viete, o kom je reč? Tentokrát sa u nás nevyzlečiete z vetroviek a ani na vás nečaká pohodlná sedačka v sále. Spoločne zamierime do divadelnej záhrady, kde si na čerstvom vzduchu po západe slnka posvietime baterkami na prazvláštne fascinujúci život nočných tvorov.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé