Kam vyraziťNemocnica u medvedíka dnes na nádvorí Starej radnice

Nemocnica u medvedíka dnes na nádvorí Starej radnice

Príďte dnes s deťmi medzi 9.00 a 14.00 hodinou na námestie Starej radnice v Bratislave. Vaše ratolesti sa oboznámia s prácou lekárov hravou formou a spoznajú tak, ako sa určuje diagnóza a následne liečba. Systematickou spoluprácou lekárov a detí má aktivita za cieľ odbúrať strach detí z lekárskeho prostredia aj samotných „bielych plášťov“.

Projekt Teddy bear hospital alebo Nemocnica u medvedíka organizuje občianske združenie SloMSA – Slovenská asociácia študentov medicíny tohto roku už piaty krát.

Väčšina detí má strach z nemocničných zariadení, ale rovnako aj s lekárov. Cieľom akcie je priblížiť im prácu lekára hravou, interaktívnou formou a zbaviť ich tak obáv z nich.

Študenti medicíny spolupracujú s viacerými materskými školami, základnými školami a domovmi sociálnych služieb na celom Slovensku. Pravidelnými návštevami a hrami systematicky ovplyvňujú vnímanie detí a ich vzťah k bielym plášťom. Dieťa prichádza do fiktívnej nemocnice v roli rodiča, ktorého dieťa, macko, je chorý.

Absolvuje celý diagnostický proces vo fiktívnej nemocnici, mackovi a dieťaťu lekár- medik navrhne liečbu, vysvetlí prečo macko ochorel a tiež poučí dieťa ako sa má o macka starať, aby opäť neochorel.

Priestor dostane aj poučenie o zdravom životnom štýle, dôležitosti očkovania a prevencii. V lekárni si dieťa vyberie lieky (ovocie, vitamíny, obrázky, omaľovánky, brožúrky) a pokračuje v hre s inými deťmi.

Celým programom bude slovom sprevádzať Patrícia Garajová- Jarjabková, predstaví sa DFS Klnka, malí tanečníci z tanečného ateliéru na Mudroňovej a bratislavské mažoretky.

Tohto roku organizátori spolupracujú aj s Detským ateliérom Múzea mesta Bratislavy, kde budú mať detičky po absolvovaní nemocnice voľný vstup a zamestnanci múzea im ukážu, že i v múzeu je zábava.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé