Kam vyraziťProgram Bratislavského bábkového divadla - február 2023

Program Bratislavského bábkového divadla – február 2023

Sezóna v Bábkáči je v plnom prúde, kedy a na čo sa s deťmi vybrať? Pozrite si program na február.

Vincent a Víchrica – 2.2., 18:00 / 3.2., 18:00 / 5.2., 10:00/14:30 / 12.2., 10:00/14:30 – Keď si malá Ema uvedomí, že rodičia sa už nesprávajú k sebe tak pekne ako predtým, rozhodne sa prísť tomu na kĺb. Spolu s bláznivou susedkou a babkou sa pustia do pátrania a odhalia, že za nepohodu v rodine môže Vincent, nesmelý pán, ktorý z nedostatku objatí a pusiniek chradne. Objatie je cesta do srdca a to Vincentovo je prázdne. Na to, aby si otecko s mamičkou zase našli k sebe cestu, musí Ema Vincentovi pomôcť a nájsť mu niekoho, kto by ho mal rád. A tak sa Ema, susedka a babička pustia do akcie. Z hľadania priateľky pre Vincenta sa stane radostná a trochu divoká hra, ktorá má všetky predpoklady skončiť sa dobre. Zdalo by sa, že láske nič nestojí v ceste. Iba… iba sám Vincent, svojrázny chlapík, s ktorým to bude poriadna fuška.

OkololO – 19.2., 10:00/14:30 – Poznáte to: všetko má začiatok a koniec. Kde ho však má koliesko? A guľôčka? Štyria hráči v komornom priestore odhaľujú cestu nekonečnom. Kde kolo, tam kolo, bolo raz jedno okolo. Budeme (sa) gúľať, kotúľať, váľať, krbáľať, kopŕcať, pekne okrúhlo, doguľaťa a naguľato. Na zemi či vo vzduchu overíme zákony fyziky a nespútanosť imaginácie, pre ktorú neplatia žiadne zákony. Guľôčky, kolieska či valce zapoja všetky zmysly: budú sa nám prihovárať pohybmi, zvukmi či svetlom. Pretože všade okolo nás sú kruhy. Všetko cirkuluje, vzťahy, nálady, ročné obdobia, život, planéty. Všetci sme guľa – sme zemeguľa.

Osmijankove rozprávky o princeznách – 26.2., 10:00/14:30 – Tentoraz sa Osmijanko spisovateľky Kristy Bendovej ocitne v parádnej izbe Osamalej princeznej. Hádajte, ako sa ju pokúsi vyliečiť z nudy a samoty! No predsa rozprávkami. Tých má totiž plné vrecká. A keďže sme u princeznej, rozprávky musia byť o princeznách. Nie však hocijakých. Tie tri, o ktorých bude v rozprávkach reč, sú poriadne čísla. Sifónia, prvá z nich, je taká odvážna, že ju nemôže uniesť žiaden drak. Druhá v poradí – Hystéria, je taká učená, že prepisuje prírodné zákony vo svojej krajine. A to na také, podľa ktorých kravy domáce čvirikajú na strome, hrebeň je nástroj na česanie zubov a tri a tri je milión. Tretia princezná, Filodendrónia, viedla tak dokonale pohodlný kráľovský život, že zabudla rozprávať. Našťastie ju z nemoty vylieči múdry Hlúpy Jano. Okrem rozprávok vás čaká skvelá osmijankovská kapela a jej piesne pre všetkých hravých poslucháčov.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé