Kam vyraziťEurópska noc výskumníkov 2021

Európska noc výskumníkov 2021

24. septembra sa opäť môžete tešiť na Európsku noc výskumníkov, ktorá oslavuje už svoje 15. narodeniny. Nadupaný program čaká na všetkých, ktorí si chcú slovenský výskum pozrieť na vlastné oči.

Kvôli pandémii COVID-19 zostáva aj tento rok hlavný program v interaktívnom online štúdiu a doplnený bude o aktivity na školách a ďalšie sprievodné podujatia a súťaže. Organizátori podujatia opäť pripravia bohatý a maximálne pestrý program, ktorý osloví všetky vekové kategórie a záujmové skupiny. Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku, pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách.

Mottom 15. ročníka bude „Vyskúšaj to! Je to veda.“, ktorým chcú divákov, a najmä mladých ľudí, podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok vám ukážu, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Cieľom je podnietiť mladých ľudí aj širokú verejnosť k tomu, aby si jednoduché pokusy vyskúšali aj doma a ich prostredníctvom lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja. Hlavná téma bude reflektovať aj aktivitu Vedecký kuriér, v rámci ktorej budú distribuované sety s pokusmi pre žiakov na školy po celom Slovensku. Témou chcú poukázať aj na potrebu verifikovania teoretických poznatkov a kritického a kreatívneho myslenia, ktoré sú potrebné vo všetkých oblastiach vzdelávania.

Podrobné informácie nájdete aj na stránke podujatia.

Sledujte udalosť aj na Facebooku

Predchádzajúci článokVypukne Street party s Lacim Strikeom
Ďalší článok[fjúžn] na Tyršáku

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé