Kam vyraziťRodinný muzikál Alica v krajine zázrakov

Rodinný muzikál Alica v krajine zázrakov

Petržalský rozprávkový muzikál o neposednom dievčati je úplne novou divadelnou adaptáciou príbehu o Alici.

Alica populárna na celom svete

Alicine dobrodružstvá v krajine zázrakov a za zrkadlom, ktoré povymýšľal a spísal ešte v 19. storočí anglický matematik a profesor na univerzite v Oxforde Lewis CARROLL, sa stali obľúbenými príbehmi prakticky okamžite a na celom svete. Boli preložené do vyše sto jazykov a vzniklo niekoľko ich filmových a divadelných adaptácií.

Alica dostala v divadle muzikálovú podobu. (zdroj: kzp.sk)

Petržalský rozprávkový muzikál o neposednom dievčati bude úplne novou divadelnou adaptáciou príbehu o Alici z pera mladej, ambicióznej autorky Marušky Magálovej, ktorá už v roku 2016 úspešne pripravila muzikál Malý princ v divadle Malá scéna STU.

Autorský projekt

Inscenácia vzniká ako unikátny autorský počin a bude spojením netradičných divadelných prvkov, inšpirovaných Teatrom Negro (čierne divadlo), s groteskou a javiskovou spektakulárnosťou.

Syndróm Alice v krajine zázrakov je v lekárskej terminológii sprevádzaný bizarnými zrakovými ilúziami, zmenou farebnosti sveta, či halucináciami, pri ktorých sa človeku zdajú objekty raz menšie, raz väčšie. Práve tieto symptómy slúžili ako inšpirácia pri koncipovaní rodinného muzikálu. Divadelné ilúzie, optické klamy, výrazný svet farieb a neobyčajne „zázračné“ postavy budú ozvláštňovať príbeh, v ktorom nič nie je tak, ako sa zdá. Diváci budú súčasťou výpravy do sveta snov a fantázie dospievajúceho dievčaťa.

Unikátny autorský počin stojí rozhodne za videnie. (zdroj: kzp.sk)

Zázračný rozprávkový svet

Tento rodinný príbeh v sebe ukrýva mnoho ponaučení a drobných detailov zo života a z vnútorného sveta nepoškvrneného dieťaťa, ktoré objavuje absurdnosť sveta dospelých. Je atraktívnym a zábavným pre široký okruh divákov. Najmenšie deti môže ohromiť krása rozprávkového sveta farieb a zázrakov. Pocity osamelosti vo veľkom neznámom svete a utrpenie z nepochopenia dospelými, ktoré Alica prežíva, sú typické práve pre deti v pubertálnom veku a myšlienky obsiahnuté v texte sú inšpiratívne aj pre dospelého diváka. Skrátka, každý si v týchto bláznivých príbehoch nájde niečo, čo je mu bytostne blízke.

Lístky kúpite tu.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé