Kam vyraziťPedal Planet - planéta šliapacích autíčok

Pedal Planet – planéta šliapacích autíčok

Vitajte na planéte šliapacích autíčok

Tak toto ste ešte nevideli! Pedal Planet v Novej Polianke je unikátna zbierka šliapacích autíčok. Ale nie hocijaká zbierka – patrí k jednej z najväčších súkromných zbierok v Európe! Viac ako 110 exponátov z celkového počtu 300 ks je v Galérii Tatry rozdelených do šiestich hlavných skupín. Galériu nájdete vo Vysokých Tatrách v osade Nová Polianka, medzi turistickými strediskami Starý Smokovec a Štrbské Pleso.

Formula 1, aj ikonické modely autíčok

V galérii nájdete viac ako 50 unikátnych autíčok, ktoré sú rozdelené podľa krajiny vzniku: od Talianska cez Nemecko, Rusko, Francúzsko a Veľkú Britániu prejdete k výrobcom v ostatných európskych štátoch. Samostatnou sekciou je luxusná značka Rolls Royce.

Unikátna zbierka šliapacích autíčok vám vyrazí dych. (zdroj: pedalplanet.sk)

Veľkú časť zbierky tvoria mimoriadne obľúbené a vzácne autíčka Formuly 1 a Indianapolis popredných značiek ako Giordani, Gimca, Pines, Morrelet Guerineau, Rosca atď. Ikonické modely značiek Porsche, Mercedes, Jaguar si aj dnes získajú Vaše sympatie.

Formulový fotokútik

Priaznivcov Formuly 1, a najmä značky Ferrari, poteší kútik venovaný kráľovnej motoristického športu. Zoznámte sa s bohatou históriou talianskej značky Ferrari, využite formulový fotokútik a urobte peknú fotku pre svoje ratolesti. Ale ešte predtým si na veľkoplošnej obrazovke pozrite nádhernú digitálnu minigalériu Martina Trenklera, ktorý je prvým slovenským oficiálnym fotografom seriálu F1. Dychberúce zábery z trate, servisnej zóny i portréty známych jazdcov naozaj stoja za to.

Nudiť sa určite nebudete. (zdroj: pedalplanet.sk)

Retro sekcia pobaví aj skôr narodených

V retro sekcii sa oživia mnohým spomienky na legendárny šliapací Moskvič, ktorý “parkoval” pred pár desiatkami rokov v nejednej domácnosti na Slovensku. V zážitkovej časti si prídu na svoje hlavne najmenší. Pripravené sú pre nich autíčka na fotenie, jedinečná kolekcia vojenských a policajných autíčok, ba dokonca aj plne funkčný kolotoč.

Na svoje si prídu aj skôr narodení. (zdroj: pedalplanet.sk)

Medzi exponátmi zaujme populárny VW Chrobák, VW Golf, plážová buggy, športové autá z celého sveta, ale aj šliapacie koníky, bager, traktor alebo Cyclo Rameur, trojkolka na ručný pohon z Francúzska.

Okrem autíčok aj motorky

Vzácne exponáty v nereštaurovanom nálezovom stave nájdete v garáži Pedal Planet. Okrem autíčok je v projekte Pedal Planet pripravená aj sekcia šliapacích motoriek a zábavný chopper – kolotoč, na ktorom si môžu deti aj zajazdiť.

Samostatnou sekciou sú rakety a lietadlá pod animovanou hviezdnou oblohou. Pohyblivá talianska raketa pre dvoch malých kozmonautov s plnou výzbrojou je lákadlom, ktorému sa jednoducho nedá odolať.

Svet, v ktorom sa zastavil čas

Pre všetkých, ktorí radi vedia viac, sú pripravené interaktívne Touch Pointy. Na dotykových tabletoch nájdete podrobnosti, dobové fotografie, reklamy aj zaujímavosti o  jednotlivých exponátoch.

Získate aj veľa nových informácií. (zdroj: pedalplanet.sk)

Tu si oddýchnete a načerpáte inšpiráciu. Ukážte dnes už zabudnutú krásu aj Vašim deťom. Pedal Planet nájdete aj na Facebooku. Jeho návštevu rozhodne nevynechajte.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé