Kam vyraziťTrickLandia - očividne najzábavnejšia galéria

TrickLandia – očividne najzábavnejšia galéria

Čo je TrickLandia?

TrickLandia je miesto, kde zažijete jedinečné putovanie Slovenskom v galérii trick-artu a optických ilúzií. V jej priestoroch nájdete námety slovenských ľudových povestí, rozprávok, ako aj reálie obcí a zámkov Slovenska  (napr. Vlkolínec, Dunajec, Bojnický zámok a iné).

Je rozložená na ploche 500 m2, na ktorých sa nachádza 24 atrakcií. Obsahujú 15 trick-artových obrazov, rozšírenú (augmented) realitu, antigravitačné miestnosti, najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe a iné.

 Na výstavbu bolo použitých 6m3 dreva a 9600 šruobov/vrutov.
 Na obrazy sa spotrebovalo takmer 2000 sprejov.
 V zrkadlovom kráľovstve sa nachádzajú zrkadlá s plochou viac ako 200m2.
 Na celom projekte sa pracovalo presne rok a odpracovalo sa spolu 9600 hodín.

Hra medzi umelcom a návštevníkom

Trickart je umenie, ktoré vytvára vizuálnu ilúziu. Tieto umelecké diela zobrazujú položky, ktoré zdanlivo existujú, ale ktoré sú iba dvojrozmernými kresbami. Je to hra medzi umelcom a návštevníkom. Ak chcete uspieť, musíte použiť všetky svoje zmysly, pretože nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá. 

Galéria optických ilúzií

Náš mozog často identifikuje obrázky, ktoré naše oči vidia bez toho, aby na ne mysleli, čo má za následok senzorickú ilúziu. Spočiatku máme jednoducho dojem, že to, čo vidíme, je skutočné. Až neskôr si uvedomíme, že je to trik, akonáhle o tom trochu premýšľame. Trik-artoví umelci sa všemožne snažia vás „oklamať“ – a vy budete chcieť identifikovať čo najviac týchto trikov. Je to vzrušujúce a zábavné pre každého!

Jedinečný zážitok

Ak sa s deťmi vyberiete do Tatier, TrickLandiu určite nevynechajte. Nájdete ju v Starom Smokovci. Také niečo vaše oči ešte nevideli! Optické ilúzie, zrkadlá, obrazy – ocitnete sa v kúzelnom svete, svete plnom úžasu, na ktorý budete dlho spomínať aj po odchode. Vezmite foťák a urobte si famózne fotky, pochváľte sa zážitkom, ktorý sa vám určite zapíše hlboko do pamäti.

TrickLandia je aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé