Kam vyraziťNová rozprávka o husi v Divadle Jána Palárika nás učí nachádzať krásu...

Nová rozprávka o husi v Divadle Jána Palárika nás učí nachádzať krásu v každom človeku

V Štúdiu Divadla Jána Palárika sa 18. marca o 18:00 uskutoční premiéra novej rozprávky – Ako sa hus vyparádila. Je vhodná pre deti od 3 rokov.

Táto veselá rozprávka s pesničkami je inšpirovaná krátkou bájkou V. G. Sutejeva. Hlavnou hrdinkou príbehu je hus, ktorá sa rozhodne, že už viac nechce byť husou. Husi sú vraj oproti ostatným vtákom príliš obyčajné a nezaujímavé.

V hlavnej úlohe Petra Blesáková. (zdroj: djp.sk)

Napríklad taký kohút má nádherný hrebienok, vrana lesklé čierne krídla, páv ohromný pestrofarebný chvost, bocian dlhočizné nohy… Hus sa rozhodne, že aj ona bude niečím výnimočná. A nie len tak hocičím. Chce sa stať najkrajším, najvýnimočnejším, najoriginálnejším vtákom na celom svete. Podarí sa husi získať vytúženú chválu a obdiv?

Rozprávka o husi, ktorá sa až príliš zamerala na svoj vzhľad, nás učí nachádzať krásu v každom človeku a poukazuje na to, že porovnávať sa s ostatnými sa nikdy nevypláca.

Inscenácia v sebe kombinuje prvky činoherného a bábkového divadla. Preto sa v hlavných úlohách predstaví obľúbená trnavská herečka Petra Blesáková a hosťujúce bábkoherečky Vanesa Hagyungová a Sidónia Féderová. Autorkou textu a zároveň režisérkou inscenácie je Zuzana Hurová, mladá absolventka Vysokej školy dramatických umení ESAD v španielskej Malage. Kostýmy, scénu a nádherné bábky vytvorila výtvarníčka Anna Mihoková a hudbu skomponoval umelecký šéf divadla Juraj Bielik.

Všetci ste srdečne pozvaní! Lístky kúpite tu.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé