VzdelávanieWebinár o detskom znakovaní

Webinár o detskom znakovaní

Aj keď dieťa nevie hovoriť, chce komunikovať so svojím okolím. Detské znakovanie je prirodzenou rečou bábätiek a batoliat. Podporuje porozumenie, rozvíja hovorenú reč a prirodzenú detskú zvedavosť aj intelekt. Komunikovať takto so svojim dieťatkom môžete aj vy.

Užitočný webinár pre všetkých rodičov.

Máte pocit, že detské znakovanie nie je nič pre vás? Tak možno zvážte, že každé dieťa predtým, ako sa naučí rozprávať, úplne prirodzene využíva gestá a pohyby rúk. Podobne ako sa pred samotným chodením naučí dieťa štvornožkovať, tak aj predtým, ako začne rozprávať, úplne prirodzene začne používať znakovanie. Ak ho v tom podporíte, podporíte ho aj v rozvoji jeho reči. Podobne ako štvornožkovanie dieťa motivuje k pohybu, tak aj znakovanie dieťa motivuje k ďalšej komunikácii. Čím viac komunikujete s dieťaťom, tým viac ho motivujete k vzájomnému porozumeniu a lepšej komunikácii. Čím lepšie komunikujete, tým krajší vzťah môžete mať s dieťaťom.

Chcete sa o znakovaní dozvedieť viac? Registrujte sa na webinár zadarmo. Uskutoční sa 16.8.2022 o 20:00. Viac info nájdete tu – https://rodinkavynimocnych.sk/webinar-o-znakovani/ alebo v FB udalosti.

Pre koho je určený?
Pre mamičky alebo oteckov, ktorí sa chcú dozvedieť viac o znakovaní a o tom, ako komunikovať so svojím dieťaťom skôr ako sa naučí rozprávať.
Pre rodičov detí so špeciálnymi potrebami (s hendikepom) teda pre rodičov tzv. výnimočných detí, ktoré zatiaľ nerozprávajú alebo majú oneskorený rečový vývin.
Pre pedagógov, asistentov a učiteľov MŠ, ktorí sa radi vzdelávajú a pracujú nielen so zdravými, ale aj výnimočnými deťmi (s PAS, DS…).

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé