Kam vyraziťTerra Permonia - krajina poznania a zábavy

Terra Permonia – krajina poznania a zábavy

Vitajte v Permonii – krajine poznania a zábavy

Terra Permonia Banská Štiavnica je absolútna novinka na slovenskom trhu, inšpirovaná holandským know – how. Je tvorivou dielňou, miestom oddychu, zábavy, učenia a poznávania.

Zahrajú sa malí, aj veľkí

Tento nový projekt sídli priamo v historickom centre Banskej Štiavnice. Po svojej uvádzacej letnej sezóne sa stáva zaujímavou atrakciou pre rodiny s deťmi a školské zájazdy. Svojou unikátnosťou zatiaľ nikoho nesklamal. Terra Permonia je jednoducho určená pre každého od 3 do 99 rokov.

Terra Permonia je skutočne pre všetkých. (zdroj: terrapermonia.sk)

Nie každý má dnes možnosť hrať sa so zariadeniami, ako sú profesionálne lupienkové píly, rezačky na polystyrén či bodové zváračky prispôsobené na mieru deťom a pod vedením skúsených inštruktorov. Všetko vyrobené v Terra Permonia sa stáva majetkom tvorcov – detí, a tak sa môžu zrodiť originálne darčeky pre blízkych, či obľúbené dekorácie do detských izieb nadlho pripomínajúce užitočne strávený čas v Banskej Štiavnici.

Vynálezovňa

Vynálezovňa je srdcom Terra Permonia. Svoj pôvod má v Holandsku a práve unikátne know – how ju robí jedinečnou a funkčnou. V tejto najatraktívnejšej časti projektu návštevníci pracujú s rôznymi technickými zariadeniami, pília, orezávajú, farbia, režú, ohýbajú, vŕtajú, zvárajú a používajú rôzne materiály.

Vynálezovňa je miesto tvorivosti. (zdroj: terrapermonia.sk)

Všetky stroje sú zabezpečené tak, aby bolo minimalizované riziko zranenia detí. Inštruktori dajú všetkým návštevníkom inštruktáž, ktorej dodržanie umožní bezproblémovú návštevu Vynálezovne. Všetky predmety a darčeky vyrobené v tomto priestore ostávajú ich zhotoviteľom bez ďalších poplatkov.

Tu sa návštevníci učia pracovať s materiálmi hravou formou. (zdroj: terrapermonia.sk)

Mašinkáreň

Niekoľko rokov práce, stovky hodín budovania a na konci užasnuté pohľady detí. To je model vláčika na ploche približne 20 m2, ktorý je súčasťou Terra Permonia v časti zvanej Mašinkáreň. Niekoľko atraktívnych vláčikov osadených v krajine s tunelmi, domčekmi, postavičkami či inými väčšími či menšími detailami, je pohladením duše pre deti, ale i dospelých.

Špeciálne zvukové efekty či ozvučenie dopĺňajú atmosféru miesta, ktoré sa stáva vďačným objektom pre fotoaparáty či mobilné telefóny.

Mašinkáreň je jednoducho čarovná. (zdroj: terrapermonia.sk)

Fosforovňa

Zanechajte svoj tieň! Hravá miestnosť, nazvaná aj Fosforovňa, s fosforovou stenou vám umožní zabaviť sa so svojim tieňom. Stačí krátky okamih svetla v tme a poloha vášho tela zostane zobrazená na stene. Smejte sa, experimentujte, robte fotky – jednoducho užite si mini atrakciu najlepšie, ako viete!

Pohrajte sa so svojim tieňom. (zdroj: terrapermonia.sk)

Fanúšikom Terra Permonia sa môžete stať aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé