Hračky a tovaryS nákupom konzoly Xbox alebo PlayStation na Vianoce neotáľajte!

S nákupom konzoly Xbox alebo PlayStation na Vianoce neotáľajte!

Pokiaľ chcete deti prekvapiť nákupom hernej konzoly, odporúčame to urobiť čo najskôr. Tento rok sa bude určite opakovať situácia z minulého roka, kedy boli obe konzoly definitívne vypredané hneď po ich vydaní a pod stromčekom si ich našli len tí prví z prvých.

Aktuálne možno nakúpiť na trhu len Xbox Series S od spoločnosti Microsoft. Žiadanejší model Xbox Series X alebo modely od spoločnosti Sony – PlayStation 5 a PlayStation 5 digital edition, dostupné nie sú. Je možné vykonať len predobjednávku, čo znamená, že po záväznej rezervácii (zväčša s povinnou platbou) budete zaradení do poradovníka daného obchodu. 

Opýtali sme sa viacerých predajcov, ako to vidia s dostupnosťou jednotlivých modelov pod stromčekom na Vianoce 2021. So zistenými informáciami sa teraz s vami podelíme. 

Obaja výrobcovia, ako Sony, tak aj Microsoft, sľubujú, že robia všetko, čo je v ich silách, aby nebol problém s ich konzolami na Vianoce 2021. Ale hneď však hovoria o problémoch s dodávkou čipov, zníženou produkciou v Číne a spomenú aj ďalšie komplikácie. Od začiatku spustenia ich predaja nebola situácia, kedy by sa dala konzola dodať ihneď zo skladu predajcu. Vždy to bola otázka týždňov alebo mesiacov – záleží od modelu.

A aká je realita? Kolega, ktorý urobil predobjednávku na PlayStation 5 ešte 6. septembra, stále čaká na jej vybavenie. Ak je problém dodať tovar zakúpený v septembri, ako to bude s dodávkou pri objednávke napríklad v novembri? Na december rovno zabudnite – zhodlo sa viac predajcov. Jednotná zhoda predajcov bola pri otázke, kedy by odporučili nákup zrealizovať – nákup neodkladať a urobiť objednávku hneď!

Odporúčanie k nákupu hracej konzoly na Vianoce 2021

Dali sme dohromady všetky informácie od predajcov a skúsime urobiť predpoveď na ďalšie týždne – taký náš pohľad do vešteckej gule.

S dostupnosťou konzol od spoločnosti Sony bude väčší problém. Kto neurobí objednávku do začiatku novembra, jeho šanca bude veľmi malá, že na Vianoce budú deti výskať od radosti. O niečo lepšie to bude pri digitálnej verzii (Digital edition – verzia bez DVD mechaniky). Tu je odhad, že objednávky vytvorené do polovice novembra, by mohli byť vybavené.

Pri spoločnosti Microsoft by mala byť situácia o niečo lepšia, ale nie oveľa. Pri drahšej z verzii je predpoklad, že objednávky podané do polovice novembra, by mohli byť vybavené. Pri verzii Xbox Series S by nemal byť problém s priebežnou dodávkou, ale len do začiatku decembra. Dôvod? Zúfalí ľudia, ktorým predajcovia vysvetlia, že objednávku mali urobiť pred pár týždňami, siahnu v zúfalosti aj po tomto modeli. Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Čo spôsobí, že aj táto verzia sa stane počas mesiaca december nedostatkovým tovarom. 

Čím viac sa bude blížiť termín Vianoc, tým viac sa budú objavovať ponuky občianskej inzercie – ponuky na nerozbalené konzoly – špekulanti, ktorí nakúpili so zámerom drahšie predať tovar zúfalým rodičom, ktorí nechcú sklamať svoje ratolesti. Tu si však priplatíte. Rátajte s tým, že ponuky budú o desiatky alebo stovky vyššie ako ceny v obchodoch. 

Ak vám teda deti túžia po najnovšej hracej konzole Xbox alebo PlayStation, urobte tak čo najskôr – aby ste boli pod stromčekom na Vianoce za naj rodiča.

Ak sa vám to zdá byť ako neuveriteľné, skúste sa opýtať v špecializovaných predajniach a overte si to na vlastnú päsť. Po hracích konzolách poslednej generácie je hlad od ich vydania. Vianočný čas je síce čas zázrakov, ale niektorým zázrakom musia pomôcť rodičia. 

Ktorý z modelov Xbox alebo PlayStation kúpiť?

Ak neviete, ktorý model kúpiť deťom, jednoducho sa opýtajte svojich detí. A ak je rozhodnutie na vás, tak si pozrite recenzie a odporúčania na internete. Od vydania konzol od oboch výrobcov prešiel jeden rok. Takže možno nájsť recenzie “overené časom”. 

Zoznam modelov herných konzol

Microsoft Xbox series X

Najnovšia herná konzola od spoločnosti Microsoft vydaná koncom roku 2020.

Microsoft Xbox series X

Ak vás konzola zaujala, pozrite si zoznam predajcov a porovnajte si ceny.

Microsoft Xbox series S

Najnovšia herná konzola od spoločnosti Microsoft vydaná koncom roku 2020. Od modelu Xbox series X je táto konzola menej výkonná – nie je určená na hranie hier v 4k rozlíšení. Neobsahuje ani DVD mechaniku, takže je možný nákup len digitálneho obsahu.

Microsoft Xbox series S

Ak vás konzol Xbox series S, pozrite si zoznam predajcov a porovnajte si ceny.

Sony PlayStation 5

Najnovšia herná konzola od spoločnosti Sony vydaná koncom roku 2020.

Sony PlayStation 5

Zaujala vás konzola Sony PlayStation 5? Pozrite si zoznam predajcov a porovnajte si ceny.

Sony PlayStation 5 digital edition

Model totožný ako model PlayStation 5 ale bez DVD mechaniky. Možný je teda len nákup digitálnych foriem hier. Čo v dnešnej dobe „internetovej“ zväčša nerobí problém.

Sony PlayStation 5 digital edition

Pozrite si zoznam predajcov a porovnajte si ceny pre PlayStation 5 digital edition.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé