Kam vyraziťSlovenské národné divadlo chystá novú rozprávku pre deti Nebojsa

Slovenské národné divadlo chystá novú rozprávku pre deti Nebojsa

Po dlhých prípravách a skúšaní si všetci onedlho budeme môcť pozrieť novú inscenáciu pre deti v Slovenskom národnom divadle s názvom Nebojsa. Majster detskej literatúry Ľubomír Feldek vytvoril skvelý dramatický kolotoč, v ktorom sa rozhýbu motívy viacerých známych príbehov do vtipnej a dynamickej rozprávky. Režíroval Ondrej Spišák a scénu robil František Lipták.

O čom inscenácia bude? Pod zasneženými končiarmi Tatier sa stretneme s Cisárom a jeho novými šatami, za ktoré ho neminie oprávnený výsmech ľudu, no tiež s princeznou na hrášku či so zákernou a prefíkanou Strigou macochou. Tá rôznymi výmyslami trápi nielen svoju nevlastnú dcéru Marušku, keď sa od čarovného Zrkadla dozvie pravdu. A tou pravdou je, že nie ona, lež jej nevlastná dcéra je najkrajšou ženou na svete.

Tak ako samotný príbeh, odvážni a smelí sú rovnako Nebojsa, ktorý nevie, čo je strach, aj Maruška, ktorá sa nebojí v januári ísť na jahody či po fialky. A okrem vynachádzavosti ich časom spojí láska, ktorá prekoná aj tie najtemnejšie hory. Na to sa však najprv Nebojsa musí vydať z domu, aby zistil, čo to vlastne ten strach je a na čo je dobrý. Naučiť sa ho to podujme dvanásť mesiačikov, ktorí nie sú zďaleka takí nepriateľskí, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Či sa mu to podarí, zistíte, len ak sa k nemu pridáte na jeho dlhej ceste. A celým príbehom vás bude sprevádzať prvý mesiačik. Január – rozprávkar si pre vás pripravil svoju káru príbehov, ktoré prekypujú dobrodružstvom, prekážkami, no tiež radosťou a tak akurát dobrými koncami.

Vizuál k predstaveniu. (zdroj: kultura.sme.sk)

Inscenácia je vhodná pre deti od 6 rokov. Premiéru bude mať už 4. júna 2022 v sále Činohry SND. Všetci ste srdečne pozvaní. Vstupenky kúpite tu.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé