S deťmiKnihyRozprávková kniha pre odvážnejších rodičov

Rozprávková kniha pre odvážnejších rodičov

Príbehy z Prdiaceho pralesaJedná sa o Príbehy z Prdiaceho pralesa, ktoré sú aj napriek svojmu mierne vulgárnemu názvu naozaj určené pre deti. Autorsky sa na tomto malom literárnom počine z kategórie „detská literatúra“ podieľali členovia punkrockovej skupiny Vandali. Pokiaľ nie ste v otázke výberu detskej literatúry príliš konzervatívnymi rodičmi a nemáte morálne zábrany v detskej prítomnosti vypustiť z úst slovíčko hovienko alebo prdík, tak táto knižka je pre vás a vaše ratolesti naozaj ako stvorená. Ak by ste však nenašli dostatočnú odvahu predstaviť deťom túto knižku naostro, bez predchádzajúcej znalosti textu, tak si ju najskôr prečítajte sami pre seba. Až potom možno zistíte, že knižka je naozaj zábavná a pre detského čitateľa alebo poslucháča nepredstavuje žiadne riziko.

Už po pár riadkoch sa dostanete na neznámy Hovienkový ostrov. Tento geografický útvar sa nenachádza na  žiadnych mapách, aj keď už v minulosti ho objavil slávny  moreplavec Krištof Glóbus, ktorý si tu prišiel po dlhej plavbe uľaviť. K ostrovu doplával na troch lodiach Santa Marián, Finta a Flinta a urobil skutočne veľký objav, ešte pred tým ako objavil Ameriku.

Na tomto zvláštnom zapáchajúcom ostrove sa nachádza veľký Prdiaci prales, obývaný rôznymi zvieratkami, ktoré majú samozrejme svoje prdiace a iné zažívacie starosti a radosti. Po týchto slovách by sa opäť mohlo zdať, že knižka je len znôškou absurdných príbehov s mierne zakázaným humorom, no opak je pravdou. Krátke príbehy sa síce točia okolo produktov trávenia, no napriek tomu sú to veľmi milé, vtipné a poučné rozprávky.  Čitateľ sa tak zoznámi napríklad s Drakom Feferónom, prďoblchami, Zajacom Ignácom Bumbácom, Tchorom Izidorom, Hadom Smradom, Svištíkom Pištíkom a s mnohými ďalšími smradľavými zvieratkami.  Každá rozprávočka má tak svoju ústrednú postavu, ktorej príbeh sa vždy končí nejakou životnou múdrosťou. Napríklad aj taký Drak Feferón prišiel na základe svojej skúsenosti k záveru, že štipľavé papričky štípu naozaj vždy dvakrát.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé