Kam vyraziťSéria výstav Divadlo v múzeu, múzeum v divadle

Séria výstav Divadlo v múzeu, múzeum v divadle

Ak chcete ukázať deťom divadlo trošku z inej stránky, vyberte sa do múzea. Uvidia krásne bábky, ktoré čarovný svet divadla na javisku vytvárajú.

Divadelníctvo má v Nitre bohatú tradíciu a jej spätosť so svetom divadla dokladajú viaceré významné výročia.

Už v roku 2019 si Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripomenulo 70 rokov od svojho založenia, najväčší divadelný festival na Slovensku, Divadelná Nitra, si aktuálne pripomína 30. výročie svojho vzniku a 70 rokov pôsobí v Nitre profesionálna bábkarská scéna, v súčasnosti pod názvom Staré divadlo Karola Spišáka. S cieľom priblížiť bohaté dejiny profesionálneho divadelníctva na Slovensku, ktorého 100. výročie vzniku sme si pripomenuli v roku 2020, pripravilo Ponitrianske múzeum v Nitre sériu výstav s divadelnou tematikou pod názvom Divadlo v múzeu, múzeum v divadle.

Postupne si môžete pozrieť výstavy: Tri sestry, Andrej Bagar, včera, dnes a zajtra, Z príbehu do príbehu. Dizajnéri/ky divadelného kostýmu – výber, Z rozprávky do rozprávky.

Výstava Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY poodhaľuje prostredníctvom bábok z inscenácií Starého divadla Karola Spišáka v Nitre rozprávkový svet a čarovný život bábkového divadla. Súčasťou výstavy sú aj kostýmy z rozprávok Kráska a zviera, Malá morská panna či Alica v krajine zázrakov. Výstava vznikla v spolupráci so Starým divadlom Karola Spišáka v Nitre a snaží sa osloviť najmä detského návštevníka. V priestoroch Ponitrianskeho múzea v Nitre je výstava inštalovaná do 15. 11. 2021.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé