Kam vyraziťDo Noci divadiel 2021 sa pestrým programom zapojí aj Bábkové divadlo Žilina

Do Noci divadiel 2021 sa pestrým programom zapojí aj Bábkové divadlo Žilina

Súčasťou 12. ročníka celoslovenského podujatia európskeho významu Noc divadiel 2021, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. novembra 2021, bude aj Bábkové divadlo Žilina. Všetci ste do jeho budovy srdečne pozvaní, deti obzvlášť. Čo na vás čaká?

Z divadla obývačka

Foyer bábkača sa v súvislosti s týmto neobyčajným dňom zmení na útulnú obývačku. V nej na vás čaká bohatý program; zahrajú vám vašu obľúbenú inscenáciu Kozliatka, ktorú poznáte z letnej divadelnej záhrady. Tešiť sa však môžete aj na neobyčajné čítanie rozprávok so živou hudbou. Ožijú tiež staré plagáty a tlačoviny zo starých inscenácií a to priamo pod vašimi rukami; spoločne s lektorkou si budete môcť vytvoriť krásne origami. Večer zakončíte druhou premiérou pripravovanej inscenácie Hlava-nehlava, ktorá je určená všetkým deťom od 6 rokov.

Noc divadiel slávi už 12. ročník. (zdroj: FB BDZ)

Program v skratke

16.00 – Kozliatka (predstavenie pre deti od 4 rokov, vstup voľný)
16.30 – Divadelné origami (výtvarný workshop, pre deti od 4 rokov, vstup voľný)
17.00 – Rozprávkanie (netradičné čítanie rozprávkovej knižky, pre deti od 4 rokov, vstup voľný)
18.00 – Hlava – nehlava (2. premiéra novej inscenácie BDŽ, pre deti od 6 rokov, vstupné 5 eur), lístky kúpite tu.

V novej hre deti preskúmajú svoje vnútro

Pre svojich divákov bude bábkáč o 18:00 hrať výnimočnú hru: Hlava – nehlava. Cieľom tejto hry je sprostredkovať diváčkam a divákom obraz o tom, že vnútorné prežívanie je dôležitou súčasťou našich životov a zaslúži si pozornosť.

„Aký je Tvoj nepriateľ? Býva pod posteľou, či v skrini? Má špicaté uši, alebo azda veľké, chlpaté ruky? Pripomína horu, alebo sa zmestí do vrecka? V živote stretneš mnoho ľudí a vecí, ktorým na prvý pohľad neporozumieš. Môžeš sa však o to neustále pokúšať; za predpokladu, že ovládneš svoje neznáme ja.“ Hlavný hrdina sa vydáva skúmať svoje vnútro, kde stretáva svoje emócie – tie, s ktorými sa radujeme, ale i tie, po ktorých človek zostáva zlostný. Inscenácia pozýva deti od šiestich rokov spoznať svoje vnútro a zhovárať sa o neznámych procesoch, ktoré riadia naše nálady a správania.

Udalosť môžete sledovať aj na Facebooku.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé