Kam vyraziťBienále ilustrácií Bratislava

Bienále ilustrácií Bratislava

Jednou z vecí, ktorá robí detskú knihu očarujúcou, je nepochybne to, ako je ilustrovaná. Práve maľované ilustrácie, ich prevedenie, originalita, fantázia, padnú deťom do oka a zaujmú hneď na prvý pohľad. Častokrát sú práve ilustrácie dôvod, pre ktoré tú či onú detskú knihu deťom kúpime.

Jesenná Bratislava opäť ožije ilustráciami detských kníh a po dvadsiaty ôsmy raz bude unikátnou prehliadkou toho najlepšieho, čo za posledné dva roky v detskej ilustrácii vo svete vzniklo.

Medzinárodná súťažná prehliadka originálov ilustrácií kníh pre deti “Bienále ilustrácií Bratislava” sa bude konať v dňoch 15.10.2021 – 9.1.2022 v priestoroch Bratislavského hradu. Hlavným organizátorom podujatia je BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti. Bienále sa koná pod záštitou UNESCO a Medzinárodnej únie prde detskú knihu (IBBY) s podporou Ministerstva kultúry SR. Na tohtoročné bienále sa prihlásilo takmer 380 ilustrátorov zo 42 krajín, ktorí zaslali vyše 2 700 ilustrácií a takmer 500 kníh. Máte sa na čo tešiť a čo obdivovať.

Najnovšie správy

Najčítanejšie

Aj tu je niečo zaujímavé